Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Video play button

السعرات الحرارية: 315 Kcal

البروتين: 29.5 جم

دهون: 10.9 جم

كربوهيدرات: 24.5 جم

Preparation Time

تحضير: 20 دقيقة

Cooking Time

الطهي: 40 دقيقة

Calories

حصص: 4

Complexity

التعقيد: متوسط

المكونات

    ½ ك لحم مفروم (قليل الدسم)

    ¼ كوب بصل مفروم

    ¼ كوب بقدونس مفروم

    ملح/ فلفل

    2 كوب خبز لبنانى قمح كامل, مكعبات
    1 م ص زيت زيتون

    1.5 كوب ارز بسمتى (منقوع و مصفى)
    1 م ص زيت نباتى
    ½ م ص كارى
    ½ م ص كركم

    1 ورق لورا
    2 حبهان
    3 كوب مياه مغلية

    للصوص:

    1 كوب زبادى لايت

    1 م ص طحينة

    2 فص ثوم مفروم

    2 م ك عصير ليمون
    1 م ص نعناع ناشف

    ملح/ فلفل

    للتزيين:
    بقدونس مفروم

التعليمات

    1.  لعمل الكفتة: في بولة نخلط اللحم المفروم و البصل المفروم و البقدونس المفروم و الملح و الفلفل.
    2. نشكل الكفتة الى 8-10 صوابع و ترص في صينية خبز مدهونة بالزيت.
    3. تخبز في فرن على درجة حرارة 160 لمدة 20-25 دقيقة.
    4. لتحضير الأرز البسمتى: في حلة متوسطة نسخن الزيت و نضيف الأرز المصفى و يقلب 3 دقايق.
    5. نضيف البهارات: كارى كركم و ملح و فلفل و ورق اللورا و الحبهان و يقلب.
    6. نضيف المياه المغليه و نسيب الأرز يستوى على نار هادية 15 دقيقة.
    7. في صنية فرن: نرص شرايح الخبز المقطع و نخلطة لزيت الزيتون و يخبز في الفرن 5-6 دقايق لحد ما يتحمص.
    8. في بولة صغيرة نخلط مكونات الصوص: الزبادى و الطحينة و الثوم و عصير الليمون و النعناع و الملح و الفلفل.
    9. في طبق التقديم: نرص طبقة من الخبز المحمص و طبقة من الأرز البسمتى و نرص الكفتة و 2 م علقة من صوص الزبادى
    10. يزين بالبقدونس.
محتويات هذا الحقل سرية ولن تظهر للآخرين.
  • اتصل بنا