Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
فتة الفراخ الفلسطينى

السعرات الحرارية: 374 kcal

البروتين: 30.1 جم

دهون: 9 جم

كربوهيدرات: 40 جم

Preparation Time

تحضير: 10 دقائق

Cooking Time

الطهي: 30 دقيقة

Calories

حصص: 2

Complexity

التعقيد: متوسط

المكونات

    250 جم صدر فراخ, شرايح

    1 بصل ابيض متوسطة, شرايح

    1 كوب فلفل اخضر

    ½ كوب حمص مسلوق

    1 م ص زيت نباتى

    ½ م ص سماق

    ½ م ص زعتر  


    1 م ص بابريكا

    1 م ص بودرة ثوم

    2 كوب خبز لبنانى قمح كامل, مكعبات

     
    1 م ص زيت زيتون

    للصوص:

    1 كوب زبادى لايت

    1 م ص طحينة

    2 فص ثوم مفروم

    2 م ك عصير ليمون

    ¼ م ص سماق

    ملح/ فلفل

    للتزيين:
    ¼ كوب لوز مقشر، شرايح (محمص)

التعليمات

    1.  في طاسة على نار متوسطة، نسخن 1 م من الزيت النباتى و نضيف شرايح البصل و تقلب لحد ما البصل يطرى.
    2. نضيف شرايح الفراخ للبصل و تقلب 6-8 دقايق
    3. نضيف الفلفل الأخضر و التوابل (السماق – الزعتر – البابريكا – بودرة الثوم) و يقلب 3 دقايق.
    4. في صينية خبز مغطاه بور زبدة، نرص شرايح الخبز الأسمر في طبقة واحدة و تدهن بزيت الزيتون.
    5. يحمص شرايح الخبز في فرن 180 لمدة 4-5 دقايق (لحد ما الخبز يتحمص)
    6. في بولة صغيرة نخلط مكونات الصوص: الزبادى – الثوم – الطحينة – عصير الليمون – سماق – ملح -فلفل)
    7. في طبق التقديم: نرص شرايح الخبز المحمص و عليها طبقة من الفراخ بالفلفل و طبقة من الحمص المسلوق. و عليها 2 معلقة من صوص الزبادى.
    8. يزين الطبق بشرايح اللوز و البقدونس المفروم و رشة من السماق.
محتويات هذا الحقل سرية ولن تظهر للآخرين.
  • اتصل بنا