Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
مكرونة

السعرات الحرارية: 521 kcal

البروتين: 11 جم

دهون: 4.7 جم

كربوهيدرات: 33.1 جم

Preparation Time

تحضير: 30 دقيقة

Cooking Time

الطهي: 40 دقيقة

Calories

حصص: 6

Complexity

التعقيد: متوسط

المكونات

    1 م ك زيت زيتون

    ½ كوب بصل مفروم

    2 فص ثوم مفروم

    ½ كوب مشروم شرايح

    ¾ كوب لحم مفروم (بدون دهن)

    1 جزر مبشور

    ½ كوب فلفل الوان مكعبات

    1 م ك بقدونس مفروم

    ملح/فلفل/زعتر ناشف

    للبشامل:

    2.5 كوب حليب خالى الدسم

    3 م ك دقيق (ابيض او اسمر)

    1 م ك جبن لايت

    ½ م ص بودرة ثوم

    ملح/فلفل/زعتر ناشف


    3 كوب مكرونة مسلوقة (يفضل مكرونة قمح كامل)

التعليمات

    1. نسخن الفرن على درجة حرارة 180
    2. في طاسة على نار متوسطة نسخن زيت الزيتون و نشوح البصل المفروم.
    3. نضيف الثوم المفروم و المشروم و يقلب لحد ما المشروم يطرى.
    4. نزود اللحم المفروم على خليط البصل و الثوم و المشروم و يقلب 8 دقايق.
    5. نضيف الجزر المبشور و الفلفل الألوان و البقدونس المفروم  على اللحم الفروم و يقلب 3 دقايق و يتبل الخليط بالملح و الفلفل و الزعتر.
    6. لتحضير البشاميل: في حلة على نار متوسطة نقلب الحليب مع الدقيق و يقلب 5-6 دقايق لحد ما الخليط يتقل. نضيف الجبن اللايت و يقلب.
    7. نتبل خليط البشامل بالملح و الفلفل و بودرة الثوم و الزعتر و يقلب.
    8. في قالب فرن نرص طبقة من المكرونة المسلوقة و عليها طبقة من اللحم المفروم بالخضروات و اخر طبقة من البشامل.
    9. نخبز المكرونة في الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 20-25 دقيقة.
محتويات هذا الحقل سرية ولن تظهر للآخرين.
  • اتصل بنا