
مكرونة الحلة الواحدة بالفراخ


تحضير: 15 دقيقة

الطهي: 30 دقيقة
المكونات
كيس مكرونة شرايط
3 صدور فراخ مخلية ومقطعة
5 فصوص ثوم مقطعة شرائح رقيقة
¼ كوب زيت عباد شمس
1/3 كوب بقدونس مقطع
عصير ليمونة
¼ كوب بارميزان مقطع
التعليمات
-
- حطي زيت عباد الشمس في الحلة على نار هادية وضيفي عليه الثوم وخليه يتطبخ على نار هادية جداً لحد مايبتدي ياخد لون دهبي فاتح.
- زودي الفراخ وعلّي الحرارة وخلي النار متوسطة-هادية لحد ما الفراخ تبتدي تاخد لون خفيف جداً. وقتها زودي المكرونة واخلطيهم كويس وزودي مياه لحد ماتغطيهم بالمياه بس مش اكتر
- خلي الحرارة متوسطة والغطا مش مقفول للآخر. بعد تلت ساعة افتحي على المكرونة وشوفي لو قربت تستوي شيلي الغطا وممكن كمان تعلي الحرارة
- لو لسة محتاجة وقت كمان سيبيها لحد ماتستوي. لما تخلص زودي الليمون، البارميزان والبقدونس واخلطيهم كويس وبعدين قدميها.
Monica Gerges
الجمعة, 06/14/2019 - 02:50